Wallboxin ja ulkoisten kulutuslaitteiden kuormanjakojärjestelmä, kun käytössä energialaskuri: Spelsberg

Wallboxin ja ulkoisten kulutuslaitteiden kuormanjakojärjestelmä, kun käytössä energialaskuri

Kuormanhallinta huolehtii siitä, että latausverkon latausvirtojen summa ei ylitä verkon liitäntätehoa. Ulkoisen lisäenergialaskurin avulla määritetään ulkoisten kuormien todellinen virrankulutus. Koordinointilaitteena toimiva Wallbox on yhdistetty laskuriin esim. Modbus TCP:llä, ja se tarkastelee senhetkistä kulutusta. Laskurissa täytyy olla myös Ethernet-liitäntä ja tiedonsiirtoyhteys TCP/IP-protokollaan. Koordinointilaite vähentää laskurin välittämät arvot määritetystä verkkoliitännän virranrajoituksesta ja jakaa lopun käytettävissä olevan virran tasaisesti latausverkon käyttöön.

Yhteensopivien energialaskurien luetteloon.

Parametrien määritys

Dynaamisen kuormanhallinnan määrittämistä varten kaikkien latausasemien on oltava samassa verkossa. Kytkimen ja staattisen Ethernet-konfiguraation avulla Wallbox-asemat voivat muodostaa myös oman verkon ilman ulkoista tuloa. Lisätietoja verkkointegraatiosta löydät täältä. Aloita määrittäminen avaamalla sovellus ja kohta ”Järjestelmä” – ”Asetukset”. Avaa ”Laajennetut asetukset” ja korosta ”Asiantuntija-asetukset”. Valitse sitten ”Dynaaminen kuormanhallinta (DLM)”. Määritä kullekin latausverkolle yksi latausasema DLM-koordinointilaitteeksi, joka vastaa DLM-latauspisteiden koordinoinnista.

DLM-koordinointilaitteessa on määritettävä seuraavat parametrit, kun taas yksittäisissä latauspisteissä määritetään ainoastaan merkityt parametrit. Parametrit, joille ei ole määritysohjeita, voidaan tässä tapauksessa unohtaa.

Parametrikatsaus, DLM

Sovellusparametri

Asetus

DLM-rooli: koordinointilaite/latauspiste

Valitse koordinointilaitteeksi DLM-koordinointilaite

Latauspisteille suositellaan
DLM-latauspisteen (autom. tunnistus) valintaa

DLM-verkon tunnus

Anna mikä tahansa luku, esim. 1 (tunnuksen on oltava sama koordinointilaitteessa ja kaikissa latauspisteissä)

DLM-koordinointilaitteen yhteys

DLM-koordinointilaitteen IP-osoite

Tunnistettujen DLM-latauspisteiden määrä

Koordinointilaitteen tiedot, joista voidaan tarkistaa, kuinka monta latauspistettä koordinointilaitteeseen on liitetty.

Kuormanhallinnan alijakelun virranrajoitus L1/L2/L3 [A]

Tämä arvo on asetettava, ja siihen vaikuttaa latausverkon alijakelun sulakkeen nimellisvirta.

Verkkoliitännän virranrajoitus L1/L2/L3 [A]

Tämä arvo on asetettava, ja se vastaa rakennuksen verkkoliitännän virranrajoitusta (rakennuksen syöttöjohdon pääsulakkeen nimellisvirta).

Jaettavan latausvirran maksimi L1/L2/L3 [A]

Käytettävissä olevan virran asetus jaettavaksi liitetyille sähköajoneuvoille (≤ Kuormanhallinnan alijakelun virranrajoitus)

Verkkoliitännän virranrajoituksen minimi [A]

Vähimmäisvirta, joka ei saa alittua latauksessa latausasemaa kohti (väh. 6 A).

Virranrajoitus yhteyskatkon yhteydessä [A]

Kunkin latauspisteen virranrajoitus, mikäli yhteys DLM-koordinointilaitteeseen katkeaa.

Laskurituki ulkoisille kuormille

Käytössä

Ulkoinen laskuri

Valitse asennettu laskurityyppi

Ulkoisen Modbus-väylän TCP-laskurin IP-osoite

Tähän on merkittävä ulkoinen laskurin staattinen IP-osoite.

IP-osoite on tallennettava myös laskuriin ja laskurin DHCP-tila on kytkettävä pois päältä (ks. laskurin käsikirja). Tarvittaessa verkkoreitittimessä on lisäksi asetettava, että laskurille määritetään staattinen, samana pysyvä IP-osoite.

Ulkoisen Modbus-väylän TCP-laskurin portti

502 (vakio – varattu Modbusille)

Nollaa DLM-latauspistetietokanta

Valinnaisesti: Valitse DLM-koordinointilaitteessa ”Nollaa”, jos latauspiste on esimerkiksi poistunut järjestelmästä ja tietokanta on nollattava.

Virran epätasapainon ehkäisy

Aktivointi

Kuormituksen epätasapainoraja [A]

esim. 16 A

Turvamarginaali ulkoisen kuorman yhteydessä L1/L2/L3 [A]

IT-sähköverkko DLM:ssä

Käytä DLM:n offset-arvoa aurinkoenergian tulossa

Offset aurinkoenergian ulkoisessa tulossa L1/L2/L3 [A]

Aurinkoenergian ulkoisen tulon logiikan toiminta

Ulkoisen laskurin liitäntätapa

Ulkoisen kuorman valinta

Heti, kun parametri siirretään NFC:n avulla Wallboxiin, Wallbox käynnistyy uudelleen. Nyt DLM on määritetty valmiiksi ja se on aktiivinen.